Soep op de Stoep

Schermafdruk 2014-11-29 10.58.45

België is een welvaartsstaat, Brussel is de hoofdstad van Europa en Vlaanderen beschouwt zichzelf als een Europese top-regio. Toch leven meer dan 1.6 miljoen mensen hier in armoede, ongeveer 15% van de bevolking. Sociaal onrecht treft 1 op 7 mensen in ons land. Hoe is dat mogelijk? Zijn we dan niet allemaal beschermd door de sociale zekerheid en andere vormen van sociale bescherming? Blijkbaar niet.
Met de campagne ‘Iedereen beschermd tegen armoede?’ wil Welzijnszorg sociaal onrecht voor de zwaksten in onze maatschappij uitsluiten. beweging.net, CAW, Netwerk tegen Armoede, Samenlevingsopbouw en Welzijnsschakels zetten mee hun schouders onder de campagne en ijveren met ons mee voor een leven zonder armoede, voor iedereen!

Ook wij als Gezinsbond Meerbeek willen ons steentje bijdragen en daarom organiseren we op zaterdag 6 december van 10u tot 13u een ‘Soep op de Stoep-actie’ aan de parochiezaal.

We nodigen iedereen van harte uit om bij ons een tas soep te komen drinken in ruil voor een vrije bijdrage ten voordele van Welzijnszorg!!

Schermafdruk 2014-11-29 11.01.30