Meerbeek najaar ’18

WANDELING IN SILSOMBOS – ZONDAG 9 SEPTEMBER OM 14u

Geleide wandeling door het prachtige Silsombos door natuurgidsen Paul van Leest en Aurora Demarrez. Nadien krijgen we een drankje en pannenkoeken in de brasserie ‘Groene Vallei’.

Samenkomst aan de kerk van Meerbeek om 13u45.

Stevige stapschoenen of laarzen zijn absoluut nodig! Deze wandeling is jammer genoeg niet geschikt voor buggy’s of rolstoelen.

Prijs: 5 euro/persoon voor leden en 8 euro/persoon voor niet leden – prijs is inclusief gidsen, drankje en pannenkoeken

Inschrijven voor 31 augustus via [email protected] of 02 757 09 21

De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer BE 61-7340-0270-7117, met vermelding van ‘wandeling’ + naam, aantal personen en eventueel lidnummer.

Het Silsombos, dat zich uitstrekt over Kortenberg en Kampenhout, is een paradijs voor natuurliefhebbers die houden van een stevige wandeling. Als hart van de vallei rond de Weesbeek, is het Silsombos een mysterieuze plek waar legendes en natuur met elkaar verstrengeld zijn. De Zwarte Madam, een Onze-Lieve-Vrouwbeeld, speelt daarin de hoofdrol. De verschillende orchideeënsoorten vormen het kleurrijke uithangbord van het gebied.

 

 

LACHYOGASESSIE – ZONDAG 21 OKTOBER OM 11u

Chantal Curinckx komt ons een verkwikkende lachyogasessie geven in het muzieksalon van O.C. Atrium, Dorpsstraat 177.

Zeker mee brengen: dikke sokken, een matje/dekentje/handdoek om op te liggen, een flesje water (want van al dat lachen krijgen we dorst!).

Prijs: 5 euro/persoon voor leden en 8 euro/persoon voor niet-leden. Inclusief drankje achteraf.

Inschrijven voor vrijdag 12 oktober via [email protected] 02 757 09 21. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer

BE 61-7340-0270-7117, met vermelding van ‘lachyoga’ + naam, aantal personen en eventueel lidnummer.

 

Lachyoga is door eenvoudige oefeningen je lach oproepen, ontspannen, vrij en onvoorwaardelijk lachen, je kinderlijke vrolijkheid als volwassene terugvinden. Het is een oppepper voor je conditie, je humeur, je vitaliteit, je zelfvertrouwen en je uitstraling.

Lachen is ontspannend, het verlaagt je stress, maakt je vrolijker en verhoogt je endorfine-niveau.

En tot slot nog deze bekende uitdrukking: Er zijn 37 spieren nodig om een lang gezicht te trekken… Er zijn er maar 4 nodig om te glimlachen. Dus: spaar energie en glimlach!