Gewestelijk aanbod

LEEN PERSIJN MET ‘WHIZZZ BANG!’

8 november om 14u

Een hartveroverende muzikale theatervoorstelling die de belevenissen verhaalt van een oorlogsverpleegster tegen de achtergrond van “DE GROOTE OORLOG”

locatie: Rotselaar, Parochiaal centrum, Groenstraat 19A
Inschrijvingen is definitief na betaling van de deelnameprijs, €6 leden – €9 niet-leden inclusief koffie en koek, op rek.nr. BE04 7340 3129 4431 van Gezonsbond Gew. Leuven GOSA met vermelding Leen en familienaam .

“Superdiversiteit ” Dirk Geldof

20 november om 20u

‘Wie de samenleving wil veranderen, moet ze eerst proberen te begrijpen. Wie met anderen wil dialogeren, moet zijn argumenten helder formuleren.’ Dat drijft DIRK GELDOF om te schrijven.
Migratie verandert onze samenleving. Op een halve eeuw evolueerden we tot een echte migratiesamenleving. Stedelijkheid vandaag is leven in superdiversiteit. Die diversiteit ligt echter nog altijd gevoelig. Ze roept onzekerheid en weerstand op. We blijven denken in verouderde wij-en-zij-opdelingen, waar de werkelijkheid veel complexer is.
Hoe verandert superdiversiteit onze samenleving? Hoe leven we samen in superdiversiteit? En stellen we de juiste vragen? Het armoederisico bij mensen van andere etnische afkomst is onaanvaardbaar hoog en vele jongeren hebben moeite om hun plek te vinden. Toch blijven de maatschappelijke debatten nog te vaak steken in achterhoedegevechten en symbooldossiers zoals de hoofddoek.

locatie: Provinciehuis, Provincieplein 1, 3010 Leuven.
inkom: €3 leden – €6 niet-leden (zonder reservatie €6 – €9) betalen aan de kassa.
info & inschrijvingen klik hier

AANBOD VAN HET GEWEST NAAR DE AFDELINGEN VOOR 2019

“Last day” Lieve Blancquaert

Elke seconde sterven er twee mensen en voor ieder mens heeft dit een andere betekenis en een ander verhaal. Lieve Blancquaert neem u met prachtige beelden en ontroerende verhalen mee doorheen verschillende culturen, godsdiensten en rituelen. Last Days kijken hoe we op deze planeet oud worden en sterven.
Datum: 19 januari 2019 Locatie: Minnepoort, Leuven

Prijs: GRATIS voor vrijwilligers Gezinsbond gewest Leuven (inschrijven tot 31 december 2018)
€ 5 leden – € 10 niet-leden (inschrijven vanaf 2 januari)
Inschrijving: www.gezinsbondgewestleuven.org
Doelgroep: volwassenen, geïnteresseerde jongeren
Max aantal deelnemers: capaciteit van de zaal nl. 500

‘Ik Lach, Ik Huil, Ik Denk Ik Schuil’

door Sarah Bal prof. in de psychologie
Over tieners met zelfdodingsgedachten

Datum: 27 februari 2019 Locatie: Heilige Drievuldigheidscollege, Oude Markt 28 3000 Leuven (ingang Parijsstraat, rechtover de Minderbroedersstraat
Prijs: € 3 leden – € 6 niet-leden
Inschrijving: www.gezinsbondgewestleuven.org
Samenwerking: Heilige Drievuldigheidscollege
Doelgroep: volwassenen

Webinars


 Info webinars